Øre-næse-halsklinikken i Sundhedens Hus, Aalborg
v/ Merete Ipsen, Speciallæge i Øre-næse-halssygdomme & Audiologi, Ph.d.

Ret til udredning


Vi har desværre ventetid på at blive undersøgt i klinikken, den aktuelle ventetid kan ses på www.sundhed.dk. Ventetiden afhænger af hvilke sygdomme, undersøgelser og behandlinger, der er tale om.
Hvis ventetiden findes for lang, er man velkommen til at undersøge ventetider i andre speciallægeklinikker på www.sundhed.dk. Man kan også kontakte sin praktiserende læge for at blive undersøgt der først.

 

Ved henvisning til sygehuset, kan man have ret til at blive udredt indenfor et bestemt tidsrum. Sundhedsministeriets pjece til patienter om det frie sygehusvalg, udredningsretten og den differentierede behandlingsret kan findes her: http://www.sum.dk/Aktuelt/Publikationer/Sygehusvalg.aspx
Spørgsmål om udredningsretten kan også rettes til den relevante regions patientvejledere. I Region Nordjylland: http://www.rn.dk/Sundhed/Patient-i-Region-Nordjylland/Dine-rettigheder-som-patient/Faa-vejledning-hos-Patientkontoret.

 

 

Privatpatienter

 

I nogle tilfælde kan der bestilles en privat tid med fuld egenbetaling. Ventetiden kan være kortere, da undersøgelsen foregår udenfor normale åbningstider som overarbejde.
Ifølge nuværende regler; " Skal patienten oplyses om andre behandlingsmuligheder og -steder i det offentlige sundhedsvæsen (www.sundhed.dk), og patienten skal skriftligt erklære sig indforstået med selv at betale, inden behandlingen kan starte".

 

 

 

 


Merete Ipsen   |   Dag Hammarskjølds Gade 4, 1   |   9000 Aalborg   |   Tlf 98130820
administration
god relge Aalborg Ipsen Ibsen